top of page
logo copia sin fondo blanco.png

La Història

CARLES TORRENT

Els inicis de Carles Torrent es troben al Club Ciclista Infantil Olot on de la mà de Josep Maria Carreras es va iniciar en el món del ciclisme. Una època en la que no es portava casc i un dels seus ídols del ciclisme era Laurent Jalabert.

Gràcies a José Martínez, Chicho, l’actual director del Team Torrent, va fer grans aprenentatges en la seva etapa amateur la qual cosa el va portar a incorporar-se a l’equip Hospitalet Vestiesport, una formació de la que van sortir altres ciclistes professionals com Joaquín Rodríguez “Purito” o Toni Flecha. 

carles-torrent.jpg

CICLISME DE PISTA

 

El ciclisme de pista és la seva especialitat més destacada. El 2004 va aconseguir la medalla de bronze en la modalitat de persecució per equips a les Olimpíades d’Atenes (Grècia) juntament amb Sergi Escobra, Carlos Castaño i Asier Maeztu. I el 2007, amb Joan Llaneras, la de plata en la Copa del Món a Sydney (Austràlia). 

En carretera, el 2002 va guanyar la Volta a La Rioja, el 2005 una de les etapes de la Volta a Castella i Lleó o Lleó i, el 2006 una etapa a la Volta a Burgos, a més de participar en diverses edicions de La Vuelta.

Un cop finalitzada la seva carrera professional i olímpica, Torrent, que estima el ciclisme, va implicar-se decididament en el Club Ciclista Infantil Olot, el club on es va iniciar. El seu desig és que els nens i nenes del club puguin tenir algun dia la sort i l’oportunitat que ell va tenir de viatjar, conèixer món, fer amistats i gaudir de la bicicleta.

Se sent profundament orgullós i il·lusionat de veure com la mainada de l’escola i els joves del Team Torrent creixen a l’entorn del ciclisme i de com esdevé, per a ells, una manera de viure més que no pas una rutina.  

carles-scaled_edited.jpg
escola-ciclisme-club-ciclista-infantil-olot.jpg

INICIS COM A ENTRENADOR

El 2010, amb només un corredor, va començar la seva trajectòria com a entrenador al Club Ciclista Infantil Olot donant suport a Josep Maria Carreras. Mica en mica, la fal·lera pel ciclisme va anar en augment, de manera que de seguida van ser deu, vint, trenta... fins arribar a dia d’avui amb més de 70 nens i nenes de la Garrotxa i d’altres comarques gironines. 

 

Fins a 2020 l’objectiu va ser fer créixer l’escola dotant-la d’un bon equip tècnic i fent que la mainada descobrís, passant-s’ho bé, l’apassionant món de la bicicleta i les seves modalitats. ​

Aconseguida aquesta primera fita, es fa un pas endavant amb la creació d’un equip cadet (amb catorze corredors) i, el 2022, un de júnior (amb deu corredors) que, sota la direcció de José Martínez “Chicho” i de Dolores Lluch, respectivament, donen continuïtat a un projecte esportiu amb una base molt sòlida i una gran projecció de futur.

Gràcies a la col·laboració i el suport dels espònsors, el Team Torrent és una realitat.

bottom of page